Thursday, 21 December 2017

Punca Parut Lambat Hilang | Petua Hilangkan Dengan Berkesan

Punca Parut Lambat Hilang

Parut terhasil daripada proses penyembuhan kulit dan tisu normal selepas berlakunya kecederaaan. Parut menyebabkan satu perubahan pada kulit yang tidak disukai.

Kecederaan seperti trauma, jangkitan atau pembedahan menyebabkan parut boleh terbentuk sama ada pada tisu dalaman atau pada permukaan kulit.

Punca Parut Lambat Hilang

Salah satu punca parut lambat hilang adalah kerana badan kekurangan protein yang sihat bagi membantu penghasilan sel kulit baru.

Protein adalah makanan kepada sel. Protein hasil dari sumber terbaik akan menghasilkan sel yang cukup segala nutrisi. Sel sihat akan menghasilkan struktur kulit yang cantik.

Petua Hilangkan Dengan Berkesan

1. Serbuk kayu manis dibancuh dengan bedak sejuk.

2. Guna daun lidah buaya. Belahkan daun dan keluarkan lendirnya kemudian sapu pada parut.

3. Guna asam jawa. Ramas dengan sedikit air dan sapu pada parut.

4. Campurkan madu dengan bedak sejuk. Lakukan dua hari sekali.

5. Kisar timun, tapiskan airnya dan tampal hampas timun pada permukaan kulit.

6. Rendamkan beberapa helai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Digiling hingga lumat dan sapukan pada kulit dua kali seminggu.

7. Tumbuk sepuluh helai daun sirih dan tampalkan pada kulit. Amalkan tiga kali seminggu.

Selain petua di atas, boleh juga ikhtiar dengan Vita E Complex dan Energizing Soy Protein (ESP).

Shaklee untuk hilangkan parut

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP merupakan satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita.

Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

ESP merangsang pembentukan semula kulit, mengurangkan kedutan, lambatkan penuaan, kembalikan radian kulit, bantu percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Vita E Complex

Diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta).

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang bantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot.

Vita E Complex membantu membaiki bengkak dan ulser kulit. Seterusnya bantu mengurangkan kesan parut. Boleh disapu terus ke bahagian parut.

Setiap pembelian Shaklee, anda layak dapat KONSULTASI PERCUMA.

Boleh Whatsapp

Hidayah MohamadNo comments: