Sunday, 14 April 2013

Apa yang terkandung di dalam Shaklee Collagen Powder??

Assalamualaikum wrt,

Sekarang ni mmg sangat terkenal pasal kolagen. Kolagen rumpai laut, Ibu kolagen, pure marin collagen, dan macam2 kolagen lagi la..Tetapi yg manakah betul2 berkhasiat dan memberi manfaat kepada pengguna itu sendiri?.. Kolagen ini sudah menjadi satu fenomena. Sebelum ni fenomena Vitamin C dan sekarang kolagen. Tetapi pernah tak kita menitikberatkan cara pemprosesan kolagen itu sendiri? Tak kira ia adalah mentah sekali pun. Bak kata adik saya "Kalau tgk sendiri cara jemur rumpai laut confirm tak lalu nak makan". Adik saya sebelum ni jaga projek rumpai laut di Sabah.

Ok. Kita tinggal pasal kolagen lain. Apa yang saya nak kongsikan adalah apa sebenarnya yang terkandung dalam Shaklee Collagen Powder.


Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kolagen yg unggul kerana ia mengandungi 4000mg Kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yg diekstrak dari sisik ikan Merah..Ikan merah ini adalah ikan yg tahan lasak kerana mampu hidup sehingga 5000m dibawah paras laut..Menjadikan sisiknye begitu kenyal dan tahan lasak..Manusia biasa hanya mampu menyelam sehingga 1800m kedasar laut (world record)..kalu menyelam lebih dari 2000m, badan kita akan hancur kerana ketumpatan didasar laut lebih tinggi..

Selain daripada itu, Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000dalton (berat molekular kolagen disukat dlm Dalton) menjadikan ia sangat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan demis dgn berkesan..

TERBAEK bukan?..Jadi skang nie pilahan terletak ditangan anda..Anda yg menentukan masa depan kecantikan kulit anda..Shaklee Collagen Powder bukan setakat boleh diminum (dicampur dgn air), bahkan ia juga boleh dibuat masker tau..saya sendiri buat masker guna Collagen Poweder + ESP..I LIKE!!!...Memang tak rugi kalu anda dapatkan sekotak tau..:)

Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
No comments: