Friday, 15 March 2013

Suplemen AntiOksidan

Salam Jumaat buat pembaca2 setia blog saya..Pernahkan anda dengar mengenai perkataan "ANTI OKSIDAN"?..Apa yg anda semua paham mengenai "anti oksidan" ini?..AntiOksidan amat diperlukan oleh tubuh badan kita kerana ia dpt menghalang radikal bebas daripada berleluasa didalam badan kita..Sedar tak bahawa kehidupan kita dikelilingi bermcm2 agen radikal bebas..antaranya pemakanan, pencemaran, pendedahan kepada cahaya matahari ,gaya hidup (merokok, alkohol) DLL..Radikal bebas yg terlalu banyak didalam badan kita akan mendatangkan banyak kesan buruk kepada tubuh badan kita..

Oleh yg demikian, badan kita amat2 memerlukan anti oksidan bagi memperlahankan pemusnahan sel dan juga melindungi tubuh kita..Agen AntiOksidan boleh didapati dalam bentuk vitamin/suplemen, mineral dan enzim..Antara contoh vitamin2 Anti Oksidan yg terbaik ialah Vitamin A,C,E ,Selenium, Beta-corotine, Lutien,Likopen dan Lignan..

Shaklee menawarkan suplemen antioksidan yang kuat dan terbaik bagi melawan radikal bebas dan meningkatkan perlindungan badan..Suplemen ini terdiri daripada Carotomax, Sustained Release Vita-C, Vita-E Complex.

ACE SET


Vitamin C
-merupakan pembersih radikal bebas yang berada di dalam suatu lingkungan yang berair, seperti didalam sel. Vitamin C bekerja secara sinergis dengan vitamin E untuk menghilangkan radikal bebas

Vitamin E
-Vitamin yang juga larut dalam lemak ini memelihara membran sel (yang sebagian besar terdiri dari asam lemak) dari kerusakan yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Fungsi lain dari vitamin E adalah melindungi lemak di dalam LDL (kolestrol  jahat) dari proses oksidasi

Carotomax (Vitamin A)
-Sebagai antioksidan,bertindak dua kali lebih kuat dengan beta-karoten dalam melindungi sel darah putih dari kerosakan membran sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Likopen didalam ini  juga dapat merendahkan risiko terkena kanser prostat dan serviks.Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

No comments: