Sunday, 24 February 2013

Meal Shakes

Assalamualaikum kepada pembaca-pembaca setia blog saya..Petang nie nak share skit pasal produk Shaklee "Meal Shakes"..Untuk Ibu2 dan Bapa2 diluar sana pasti tercari2 produk yg sesuai untuk anak mereka..betul x?..kenapa saya berkata begini?..OK, untuk anak2 yg bermasalah kurang selera makan "picky eater", asthma, sembelit DLL, produk ini cukup sesuai kerana mempunyai 24 jenis vitamin, mineral dan zat yg perlu bagi menyokong tumbesaran..Selain itu ia juga produk yg berasaskan bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu)..Selebihnya mari kita baca skit mengenai kelebihan Meal Shakes nie ye..
MANFAAT UTAMA:


  • Nutrisi Lengkap – menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan  vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh – kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll.
  • Membantu tumbesaran – mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan utk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-oksida – mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah – mengandungi vitamin B yang lengkap< zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel_sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik..
  • Detoksifikasi – kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll.
  • Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam system tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.
  • Dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segeraUntuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

No comments: