Follow Us @shaklee.hidayah__

Wednesday, 27 March 2019

Set Asas Mengandung


"Sayang, nanti ambil duit beli Vitalea dan B-Complex tau", kata husband.

Aku ni sejenis isteri yang solehah. Hahaha. Memang tak suka nak susahkan suami beli itu beli ini.

Banyak kali dah husband cakap ambil duit tapi aku buat tak reti je.
Last sekali dia letak duit depan hidung baru aku ambik.

Untung jugak ye mengandung jarak jauh ni. Rasa dimanja je. Hahaha.

Sebenarnya husband sangat concern sebab tengok aku mengandung kali ni 'bateri' cepat sangat kong. Lepas Maghrib confirm melepek atas katil terus.

Aku sendiri pun memang rasa beza sangat mengandung kali ni dengan anak-anak sebelum ni. Mungkin faktor umur dan aktiviti harian juga kot.

Letihnya memang tak boleh bawa bincang. Kadang tu berjalan rasa tak berjejak kaki. Badan sakit tak payah cakap la. Mujur anak-anak dah besar boleh la tolong urut jugak. Tapi urut nya kira sampai 10 kali laju-laju lepas tu dah stop. Kau rasa. Bertuah anak-anak aku ni. Hahaha

Alhamdulillah bila konsisten Vitalea dan B-Complex, badan dah kurang sakit. 'Bateri' pun tahan lama skit. Hahaha. Bangun pagi pun rasa segar.

Bagi aku bukan ibu mengandung je, semua orang perlu cukupkan keperluan vitamin dan mineral untuk tubuh badan. Makin berumur makin banyak lompong dalam badan kita. Makin banyak 'kerosakan' yang kadang-kadang bukan sebab diri kita tapi faktor luar.

Selagi boleh cegah, kita cegah.

Hidayah Mohamad
www.wasap.my/60199835090/Shaklee_

No comments: