Follow Us @shaklee.hidayah__

Friday, 26 January 2018

Gadis ini dikecam kerana berkulit gelap. Manusia oh manusia.

Perempuan berkulit gelap dikecam

Baru-baru ni Kak Ida ada terbaca di Twiter si gadis cantik Haneesya Hanee. Haneesya sering dikecam kerana berkulit gelap. 

I still be getting comments in ig like “asal hitam sngt” 
“hitamnya kau”
“dh la hitam pastu acah lawa”
gosh when is this going to stop man.

Manusia oh manusia. Tapi Kak Ida sangat inspired dengan gadis ini. Memang tak ambil port langsung bila orang cakap macam tu.

But i always motivate myself,
Rihanna is dark but she is goddamn beautiful😍
Beyoncé is dark too but look at her!🔥
Cardi B is dark but she is taking over the world!!

So i’m pretty confident with my skin, i’m like bring it on if you wanna talk about my skin, idc no more. I’m beautiful the way i am", tulisnya.

So true dear. Kak Ida pelik sangat zaman sekarang orang terlalu obses nak putih melepak sangat2. Bagi Kak Ida cukuplah ada kulit yang sihat, tone warna kulit sekata dan bebas cela.

For those yang ada masalah kulit tak sekata atau mudah terbakar bila kena cahaya matahari,  Kak Ida cadangkan 3 produk ni.

Set Kecantikan Shaklee
 Fungsi VITA-C:

1. Melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. 
2. Penghasilan kolagen
3. Penyembuhan luka
4. Melindungi dari perubahan warna kulit
5. Memperbaiki tekstur kulit.

Fungsi VITA-E COMPLEX:

1. Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garid halus, parut dan bintik penuaan.
2. Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.

Fungsi ESP:

1. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
2. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
3. Memberi ton warna kulit yang sekata.
4. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.

Ada syaratnya kalau nak berkesan. KONSISTEN & PEMBUANGAN AIR BESAR LANCAR SETIAP PAGI.

Kalau sistem pembuangan air besar korang tak lancar,  Kak Ida cadangkan ambil salah satu detox iaitu Alfalfa Complex/Herblax/DTX Complex untuk bantu buang toksin dalam badan.

Yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh Whatsapp Kak Ida www.wasap.my/60199835090/BlogOrderShaklee

XOXO
Post a Comment