Sunday, 31 December 2017

7 Tanda Tubuh Badan Anda Mengandungi Toksin dan Racun


Setiap hari tanpa kita sedar, kita terdedah kepada toksin dan racun. Toksin dan racun bukan sahaja melalui pemakanan tetapi juga dari keadaan sekeliling kita.

Kita terdedah kepada pencemaran udara, pengambilan ubat-ubatan yang mengandungi bahan kimia, radiasi, dehidrasi dan juga amalan gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok.

Lama-kelamaan badan mula menunjukkan simptom-simptom seperti ini:

1. Sering keletihan - walaupun cukup tidur tetapi kita rasa mengantuk dan kurang bertenaga.

2. Berat badan sukar turun - sudah bersenam, sudah kawal pemakanan tetapi berat badan payah turun.

3. Mulut berbau - walaupun sudah memberus gigi, berkumur dan makan gula-gula getah tetapi mulut masih berbau. Mulut berbau ada kaitan dengan masalah pencernaan yang mengganggu proses penyingkiran toksin dari tubuh badan.

4. Sembelit - usus menyingkirkan banyak racun setiap hari dari tubuh kita. Tetapi ketika sembelit tubuh menyimpan semua racun tersebut yang akan memberi kesan negatif pada kesihatan. Sembelit ini akan menyebabkan sakit kepala, lenguh badan dan keletihan.

5. Daya ingatan dan tumpuan lemah - selain itu mudah rasa cemas.

6. Alahan dan masalah sinus - ini kerana sistem imun yang lemah menjadikan kita sensitif kepada bau terutamanya wangian.

7. Masalah kulit - jerawat, ruam atau masalah kulit lain mungkin tandanya badan penuh toksin. Jika mata bengkak atau mengalami psoriasis, tandanya kandungan racun terlalu banyak dalam tubuh.

Sekiranya ada simptom-simptom seperti di atas, adakah anda ingin biarkan atau ikhtiar mencari jalan menyingkirkan toksin dan racun dari badan?

Jom detox dengan Shaklee ☺

Jom detox dengan Shaklee


Set Detox ini ada premium set dan juga bajet. Boleh Whatsapp Kak Ida untuk tahu info lanjut tentang set ini.No comments: