Sunday, 26 January 2014

Suplemen Vitamin E boleh sebabkan KANSER !!!
Sesiapa yang pernah terbaca artikel ni mesti terus rasa cuak sebab selama ni dah berbotol-botol telan Vitamin E. Jangan risau.. Jom kita semak label pada botol Vitamin E anda. Badan kita boleh menerima beberapa bentuk Vitamin E. Tetapi hanya satu bentuk Vitamin E sahaja yang benar-benar menepati keperluan tubuh badan kita iaitu alpha-tocopherol.

Alpha-tocopherol mempunyai lebih dari satu bentuk iaitu d-alpha-tocopherol dan dl-alpha-tocopherol. Nah.. sekarang anda boleh semak label pada botol anda. Yang mana satu? d-alpha ke dl-alpha? Jap lagi saya cerita apa beza kedua-duanya.

D-alpha tocopherol adalah bersumberkan semulajadi. Juga dikenali sebagai RRR-alpha-tocopherol. D-alpha tocopheral sangat mudah meresap ke dalam tubuh badan kita.

Manakala dl-alpha tocopheral adalah jenis sintetik dan kurang menyerap ke dalam tubuh badan kita. Peringatan untuk anda semua bagi yang telah beli vitamin E jenis dl-alpha tocopheral diminta untuk tukar ke d-alpha tocopheral. Menurut kajian pada Oct 2011, Journal of the American Medical Assoction melaporkan bahawa pengunaan vitamin E jenis sintetik meningkatkan risiko kanser prostat di kalangan lelaki sebanyak 17%.

Oleh itu, pastikan pilihan anda yang semulajadi ye. Jangan kerana sayang duit badan sendiri binasa..

Perbezaan Shaklee Vitamin E

  1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi (d-alpha tocopheral)
  2. Dilengkapi dengan Grape Seed Extract ( bertindak sebagai anti-cancer dan antioxidant)
  3. Juga dilengkapi dengan Selenium
Selenium is even more effective as an antioxidant when combined with vitamin E, according to the Office of Dietary Supplements. Selenium also helps regulate your thyroid, the small butterfly-shaped gland that controls all the metabolic processes in your body, and keeps your immune system functioning properly. Selenium allows your body to build white blood cells, which help the body fight illness and infection. (Klik di sini  )
 Pengedar Sah Shaklee
Hidayah Mohamad
019-983 5090
COD AREA: Bandar Tasik Permaisuri, Bandar Tun Razak

No comments: