Sunday, 12 May 2013

Alergi Hidung

Adakah anda tahu  mengenai Alergi Hidung?..apa itu alergi hidung?..TIdak dapat dinafikan bahawa ramai org yg bermasalah dengan hidung nye..Time sejuk or bangun pagi je mesti rasa hidung tersumbat dan susah nak bernafas..Ada beberapa tanda yg menunjukkan seseorang itu alergi hidung, seperti kerap bersin dan sekali bersin akan lebih dari 5x secara berturutan dan disertai dengan hingu yg mengalir keluar dari lubang hidung..selain itu hidung sering kali rasa tersumbat dan susah sangat nak bernafas dan juga akan timbul rasa gatal2 dihidung dan mata..Secara amnye penyakit ini dikenali sebagai Alergi Hidung.


Penyakit Yang Berkaitan Dengan Alergi Hidung

1- FLU (Selesema)
  • penyakit ini biasanye akan dialami oleh semua manusia..FLU adalah disebabkan oleh VIRUS dan bukanya BAKTERIA
  • Kebiasaannya org yg mengalami FLU akan lebih mudah menyebarkan virus itu kepada org lain disekelilingnya, lebih-lebih lagi terhadap org yg mempunyai sistem imun yg lemah pada tubuh badan mereka.
  • FLU biasanye terjadi akibat daripada kelemahan sistem imun pada tubuh.Oleh sebab itu disarankan kepada pesakit supaya mengambil ubat atau suplemen yg dpt memprtingkatkan fungsi imun dalam tubuh badan mereka.

2- SINUSITIS (Resdung)


  • Sinusitis @ Resdung merupakan penyakit yg cukup merbahaya jika tidak dikawal daripada peringkat awal.
  • biasanye terjadi akibat daripada infeksi dipermukaan sinus hidung yg disebabkan oleh kehadiran mikroorganisme
  • tanda-tanda yg biasa dialami oleh mereka yg menghidap resdung ialah sakit kepala, gatal dibahagian hidung dan mata, rasa ngilu di sekitar wajah dan sering mengalami demam.
Cadangan Suplemen Shaklee
1- VIVIX : Mengimpak 4 Mekanisma utama penuaan selular

2- NUTRIFERON : Mempertingkatkan sistem imun

3- SR VITA C / Chew Vita C : Meminimakan kesan histamine (bahan keradangan dihasilkan oleh sel sebagai respon kepada debunga atau allergen)

4- GARLIC : Antibiotik semulajadi

5- ZINC COMPLEX : Mempertingkatkan fungsi imun

6- VITA E : Mempertingkatkan fungsi imun

7- CARATOMAX : Mempertingkatkan fungsi imun

8- ESP : Meningkatkan tenaga

9- ALFALFA COMPLEX : Detoksifikasi, anti keradangan

 Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

No comments: