Tuesday, 26 February 2013

Nutriferon

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak share pasal Nutriferon. Nutriferon umpama 1st aid saya di rumah kerana saya tidak lagi perlukan Panadol, Acti-Fast, ubatan klinik dan sebagainya apabila demam. Ia juga boleh dimakan oleh kanak-kanak berusia setahun ke atas. Dan bagi bayi bawah 1 tahun dan menyusu badan, si ibu blh  mkn dan menyusukan anak, In Shaa Allah anak juga turut mendapat khasiat Nutriferon.


Perbezaan Shaklee Nutriferon:
  • Selepas 40 tahun membuat kajian, Dr Kojima telah berjaya menetapkan bhw ekstrak dari 4 tumbuhan; biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun, dan biji Plantago; mempunyai kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.  

Manfaat Utama Nutriferon:

  • Mengukuhkan system imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu2nya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bhw interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells dan makrofag. 
  • Melawan kanser & tumor – interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.  Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.    
  • Melindungi dari influenza – ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.  
  • Meringankan stress & kelesuan – meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk. 
  • Melambatkan penuaan – formula unit Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat. 
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 Hepatitis B & C -  keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit2 Hepatitic B & C. 
  • Mempertingkatkan menopos – Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopause menjadi lebih baik.  
  • Mempertingkatkan PMS – terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swimg.  
 


Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
 

No comments: