Thursday, 28 February 2013

Bagaimana Advanced Joint Health Complex membantu sendi sihat?

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak share apa beza sendi yang sihat dan sendi yang stres. Sekarang ni pun ramai org muda yang dah sakit sendi akibat daripada gaya hidup kita sendiri.

SENDI STRESKesan stres berterusan, kerja terlalu kuat, haus dan lusuh biasa pada sendi:
  1. Rawan menjadi lemah dan rapuh.
  2. Tisu penghubung sekeliling terurai.
  3. Geseran berlaku di antara tulang-tulang, yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan, menyebabkan ketidakselesaan dan mobility.

SENDI SIHAT
 Advanced Joint Health Complex membantu sendi sihat dalam 3 cara:
  1. Meningkatkan cushioning - Glukosamin membantu memelihara rawan - cushioning perlindungan di antara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas.
  2. Memelihara tisu penghubung yang sihat : Zinc, kuprum, manganese dan Vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
  3. Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stres tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Ingredien Utama Advanced Joint Health Complex:·        Ekstrak Boswelia – diperolehi dari resin pokok Boswelia, ekstrak botanical ini mengandungi aisd boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi menyebabkan ketidakselesaan sendi. Mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acety-11- keto-beta-boswelliv acid), sati asid boswellik , dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabungkan untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA.

·     Ekstrak jagung – membekalkan sumber glukosamine yang pekat. Glukosamine adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran. JHT menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran berbanding dengan kebanyakkan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

·    Vitamin C – membekalkan 100% nilai harian vitamin C, nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

·    Zinc, kuprum dan manganese – mineral surih diperlukan untuk membina tisu penghubung.

**HADIAHKAN UNTUK IBU BAPA KITA. UJIAN KLINIKAL MENUNJUKKAN TERBUKTI BERKESAN SEAWAL 5 HARI.!!!


Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
 

No comments: