Follow Us @shakleida_hidayah

Monday, 2 September 2019

Promosi Shaklee September 2019

19:44 1 Comments
Assalamualaikum / Hai,

Alhamdulillah pejam celik kita dah masuk bulan September.

Kejap je rasa kan dah nak hujung tahun.

As usual setiap bulan Shaklee ada buat promosi untuk certain products.

Dan special nya bulan ni Shaklee perkenalkan produk terbaru di bawah skin care Shaklee iaitu Youth.

Produk terbaru tersebut adalah Youth Moisture Lock Day Cream!

Sedikit info berkenan produk terbaru ini.

Youth Moisture Lock Day Cream ini sangat lah bagus untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering.

Dengan menggunakan Teknologi Penghidratan Selular BARU untuk bertindak sebagai magnet kelembapan, menarik air ke lapisan luar kulit dan mengubahnya menjadi takungan untuk mengunci penghidratan.

Bahan - bahan yang terkandung di dalamnya adalah Ekstrak Kaktus, gabungan unik empat jenis asid hialuronik, 100% Squalane berasaskan tumbuhan dan Youth Complex.

Dan berita baik untuk anda adalah bulan ini Shaklee adakan promosi Perfect Pair di mana harga yang ditawarkan sangat jimat dengan pembelian combo Youth Age Defense Moisturizer SpF 50 + Youth Moisture Lock Day Cream.

Dan juga Shaklee turut adakan promosi lain untuk Nutriferon! Khas untuk mereka yang ingin tingkatkan imun badan.

Untuk maklumat lanjut boleh Whatsapp saya di

Hidayah Mohamad
www.wasap.my/60199835090

Promosi Combo Youth Age Defense Moisturizer SpF 50 + Youth Moisture Lock Day Cream

Promosi Nutriferon

Wednesday, 27 March 2019

Set Asas Mengandung

16:45 3 Comments

"Sayang, nanti ambil duit beli Vitalea dan B-Complex tau", kata husband.

Aku ni sejenis isteri yang solehah. Hahaha. Memang tak suka nak susahkan suami beli itu beli ini.

Banyak kali dah husband cakap ambil duit tapi aku buat tak reti je.
Last sekali dia letak duit depan hidung baru aku ambik.

Untung jugak ye mengandung jarak jauh ni. Rasa dimanja je. Hahaha.

Sebenarnya husband sangat concern sebab tengok aku mengandung kali ni 'bateri' cepat sangat kong. Lepas Maghrib confirm melepek atas katil terus.

Aku sendiri pun memang rasa beza sangat mengandung kali ni dengan anak-anak sebelum ni. Mungkin faktor umur dan aktiviti harian juga kot.

Letihnya memang tak boleh bawa bincang. Kadang tu berjalan rasa tak berjejak kaki. Badan sakit tak payah cakap la. Mujur anak-anak dah besar boleh la tolong urut jugak. Tapi urut nya kira sampai 10 kali laju-laju lepas tu dah stop. Kau rasa. Bertuah anak-anak aku ni. Hahaha

Alhamdulillah bila konsisten Vitalea dan B-Complex, badan dah kurang sakit. 'Bateri' pun tahan lama skit. Hahaha. Bangun pagi pun rasa segar.

Bagi aku bukan ibu mengandung je, semua orang perlu cukupkan keperluan vitamin dan mineral untuk tubuh badan. Makin berumur makin banyak lompong dalam badan kita. Makin banyak 'kerosakan' yang kadang-kadang bukan sebab diri kita tapi faktor luar.

Selagi boleh cegah, kita cegah.

Hidayah Mohamad
www.wasap.my/60199835090/Shaklee_

Thursday, 1 March 2018

Penyakit tulang rapuh pada anak. Punca & ciri-ciri fizikal.

21:43 1 Comments
Penyakit tulang rapuh atau Osteogenesis imperfecta (OI) adalah sejenis gangguan struktur tulang. OI merupakan penyakit genetik boleh diwarisi dari ibubapa.

Selain ia boleh diwarisi,  penyakit ini juga terjadi akibat daripada kelainan genetik terjadi pada kolagen tipe I atau pada jalur yang mempengaruhi produksi kolagen. Kolagen merupakan struktur utama pembentukan jaringan ikat, termasuk pada tulang. Kolagenlah yang membuat tulang menjadi kuat. Adanya gangguan pada kolagen mahupun pada jalurnya mengakibatkan kemampuan tubuh untuk menghasilkan tulang kuat terganggu akhirnya menjadi tulang rapuh, tipis, lemah dan mudah retak.

Ciri-ciri fizikal pesakit OI:

  • Tulang berbentuk tidak normal seperti melengkung.
  • Tubuh berperawakan pendek/kerdil.
  • Sendi yang longgar.
  • Kelemahan otot karena penderita rapuh tulang biasanya pasti akan mengurangi aktiviti fizikal untuk mencegah patah tulang sehingga otot menjadi lemah. 
  • Sklera (bahagian putih mata) yang berwarna kebiruan, keunguan, atau keabuan merata (bukan spots).
  • Wajah khas berbentuk segitiga.
  • Tubuh bungkuk.
  • Gigi dengan bentuk lebih kecil dari normal.
  • Makin lama makin hilangnya pendengaran karena kerapuhan tulang juga mempengaruhi tulang tengkorak dan tulang-tulang rawan di telinga.
  • Masalah pernafasan.
Suplemen yang sesuai:


1. Menguatkan tulang. Membantu masalah tulang retak.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas.

3. Membantu meringankan stress. Mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, memperbaiki jantung berdebar.

4. Membantu meringankan sakit kepala.

5. Membantu meringankan senggugut.

6. Membantu sel menyeral nutrien dan merangsang detoksifikasi.

7. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.

8. Membantu penyakit rickets.

9. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga.

10. Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot.

Hidayah Mohamad
www.wasap.my/60199835090/BlogOrderShaklee

Friday, 9 February 2018

Simpul mengkarung memang menyakitkan. Punca dan petua?

23:12 1 Comments
Kaki kejang atau simpul biawak atau simpul mengkarung



Kekejangan atau simpul mengkarung boleh berlaku pada sesiapa dan bila-bila masa sahaja. Kekejangan ini menyerang, otot betis bagai ditarik dengan tegang. 

Kejang otot biasa dilihat berlaku pada ahli sukan yang 'mengerah' anggota tubuh, khususnya bahagian kaki untuk 'bekerja' keterlaluan.

Namun serangan itu juga berlaku kepada orang biasa ketika duduk, berdiri atau baring terlalu lama pada satu kedudukan. Ia akibat otot terasa cekang, keras dan sakit dalam satu tempoh masa tertentu.

Kekejangan ini juga turut berlaku kepada wanita-wanita yang hamil apabila otot mengeras disertai rasa sakit pada bahagian yang diserang.Kebiasaannya ia akan berlaku pada trimester kedua iaitu tiga bulan ke atas. Keadaan ini berpunca apabila rahim semakin membesar.Dalam keadaan itu, kaki yang penat membawa beban akan mudah menjadi lenguh dan menyebabkan kekejangan. 

Keadaan itu sebenarnya berpunca daripada dehidrasi, kekurangan garam mineral, seperti magnesium, potasium, sodium dan karbohidrat.Selain itu keadaan otot yang terlalu tegang serta kekurangan pengaliran darah di bahagian kaki akibat posisi yang tidak betul juga mencetuskan kekejangan.

Petua atau langkah yang boleh diambil untuk mencegah kekejangan atau simpul mengkarung ini:-

  • Minum banyak air dan makan kacang bergaram (pastikan garam ada walaupun sikit dalam makanan anda).
  • Banyakkan makanan berpotassium tinggi seperti pisang
  • Banyakkan minum susu, beras basmathi atau biskut bijan.
  • Lakukan aktiviti regangan otot kaki sebelum tidur,
  • Cari tempat duduk dan bersandar
  • Sekiranya memakai kasut, buka kasut anda.
  • Jangan bengkok tau! Kedudukan yang melentur boleh menekan lagi pada kawasan otot. 
  • Bila jari kaki menguncup, tolak perlahan-lahan jari kaki biar menaik dengan mengguna tangan anda. 
  • Bila kejang otot dah reda, urut tapak kaki anda biar darah mengalir semua dengan baik dan lancar okay! 

Suplemen yang sesuai untuk bantu masalah simpul mengkarung:-


Kaki kejang atau simpul biawak atau simpul mengkarung
Testimoni pengguna Ostematrix:

Kaki kejang atau simpul biawak atau simpul mengkarung

Kaki kejang atau simpul biawak atau simpul mengkarung

Kaki kejang atau simpul biawak atau simpul mengkarung

Yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh Whatsapp Kak Ida   www.wasap.my/60199835090/BlogOrderShaklee

XOXO

Wednesday, 7 February 2018

Promosi Shaklee Februari 2018

19:24 1 Comments


Assalamualaikum,

Kak Ida nak bagi tahu semua. Tahun ni Shaklee akan fokus kepada kecantikan. Tahun ni juga ada surprise Shaklee akan launch skin care terbaru iaitu YOUTH. Memang best sangat skin care ni. Nanti Kak Ida cerita apa yang best skin care Youth ok.

Hari ni Kak Ida nak bagi tahu promosi Shaklee untuk Februari memang awesome sebab anda akan jimat sebanyak RM299. Banyak kann.

Untuk promosi kali ni anda layak dapat FREE MEMBERSHIP. Dah jimat Rm69 tau.

Bukan itu je, anda juga dapat FREE Postage. Dah jimat RM10 tau.

Nak lagi? Nak lagi?

Anda juga akan dapat bonus RM46. Yeayyy

Oh, ada lagi tau. Anda beli set promosi ni anda jimat Rm174!. Wowww banyak sangat jimat ni.

Ada yang nak kahwin tahun ni?
Ada yang stress dengan masalah kulit muka?
Ada yang rasa terasing dengan rakan-rakan sebab kulit muka bermasalah?

Jangan tunggu lagi, jom Whatsapp Kak Ida ok. Just klik link di bawah.

www.wasap.my/60199835090/SayaNakPromosiFebruari

XOXO

Friday, 26 January 2018

Gadis ini dikecam kerana berkulit gelap. Manusia oh manusia.

00:52 1 Comments
Perempuan berkulit gelap dikecam

Baru-baru ni Kak Ida ada terbaca di Twiter si gadis cantik Haneesya Hanee. Haneesya sering dikecam kerana berkulit gelap. 

I still be getting comments in ig like “asal hitam sngt” 
“hitamnya kau”
“dh la hitam pastu acah lawa”
gosh when is this going to stop man.

Manusia oh manusia. Tapi Kak Ida sangat inspired dengan gadis ini. Memang tak ambil port langsung bila orang cakap macam tu.

But i always motivate myself,
Rihanna is dark but she is goddamn beautiful😍
Beyoncé is dark too but look at her!🔥
Cardi B is dark but she is taking over the world!!

So i’m pretty confident with my skin, i’m like bring it on if you wanna talk about my skin, idc no more. I’m beautiful the way i am", tulisnya.

So true dear. Kak Ida pelik sangat zaman sekarang orang terlalu obses nak putih melepak sangat2. Bagi Kak Ida cukuplah ada kulit yang sihat, tone warna kulit sekata dan bebas cela.

For those yang ada masalah kulit tak sekata atau mudah terbakar bila kena cahaya matahari,  Kak Ida cadangkan 3 produk ni.

Set Kecantikan Shaklee
 Fungsi VITA-C:

1. Melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. 
2. Penghasilan kolagen
3. Penyembuhan luka
4. Melindungi dari perubahan warna kulit
5. Memperbaiki tekstur kulit.

Fungsi VITA-E COMPLEX:

1. Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garid halus, parut dan bintik penuaan.
2. Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.

Fungsi ESP:

1. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
2. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
3. Memberi ton warna kulit yang sekata.
4. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.

Ada syaratnya kalau nak berkesan. KONSISTEN & PEMBUANGAN AIR BESAR LANCAR SETIAP PAGI.

Kalau sistem pembuangan air besar korang tak lancar,  Kak Ida cadangkan ambil salah satu detox iaitu Alfalfa Complex/Herblax/DTX Complex untuk bantu buang toksin dalam badan.

Yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh Whatsapp Kak Ida www.wasap.my/60199835090/BlogOrderShaklee

XOXO